Artikelen 1 - 6 van 6 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Stel je een gedekte tafel voor in een chique restaurant. Het gerecht kan elk moment worden geserveerd. Je kijkt naar het bestek naast je bord. Er liggen meerdere vorken, messen en lepels. Soms is het…
Diversen, 12-09-2007
IJs staat garant voor een moment van geluk. Wil je je smaakpapillen laten dansen, genieten van iets onweerstaanbaars of gewoon afkoelen? Neem ijs. De afgelopen tientallen jaren is ijs zo ingeburgerd d…
Producten, 21-03-2011
Kooktermen zijn de basis van elk recept. Een beetje kok moet de beginselen van het bereiden van voedsel dus kennen. Nu zijn begrippen als koken, bakken en braden natuurlijk geen probleem, maar in somm…
Bereiding, 17-06-2011
Velen associëren het woord kokos met een onmogelijke harige noot die maar niet open wil, anderen gebruiken kokos bij de bereiding van oosterse gerechten of smeren zich in met zeep gemaakt van kokos. W…
Producten, 21-12-2007
Menukaarten in restaurants bestaan soms uit een wirwar van buitenlandse termen of andere onbegrijpelijkheden, waarvoor je op zijn minst een culinair lexicon op zak moet hebben. Maar heeft u een beetje…
Horeca, 21-10-2011
Thee is na water de populairste dorstlesser op aarde en heeft een rijke historie. Thee is opwekkend, gezond, eenvoudig te bereiden en zo gewoon dat we er bijna niet meer bij nadenken. Maar waar we vro…
Dranken overig, 20-11-2007